Woonblok – Veenendaal

Aan de dwarsweg in Veenendaal realiseerde R&R Bouw een blok met 7 ruime eengezinswoningen voor doorstromers. Het project, op een vrijkomende kavel tussen bestaande jaren- 50-huizen, vroeg om creatieve oplossingen op het gebied van kostenefficiëntie én logistiek.

Voor het realiseren van het woonblok was een strak budget beschikbaar. Voor maximale efficiëntie gebruikte R&R Bouw onder meer een Total Station. “Normaal ben je twee à drie dagen in de weer met piketpaaltjes en touw,” vertelt werkvoorbereider Rowan Verhaar. “Met het laserstation waren we nu in één ochtend klaar. Een flinke kosten- en tijdsbesparing.”

Een andere kostenefficiënte maatregel: de prefab dakconstructie. De kozijnen, vloeren en dakkappen, inclusief de verticale kap van de hoekwoningen, werden in de fabriek helemaal op maat gemaakt. Op de bouwlocatie werden ze vervolgens binnen korte tijd op hun plek gehesen en gemonteerd. Daarbij vormde de krappe bouwplaats een nieuwe uitdaging.

Vanwege de ligging van de kavel vlakbij het aangrenzende woningblok was er weinig ruimte voor opslag en machines. Ook de straat moest steeds toegankelijk blijven voor verkeer. R&R Bouw werkte daarom voor alle hijswerkzaamheden met een Manitou Verreiker, zoals voor het plaatsen van kozijnen, dakkappellen en de dakelementen. “We blijken dus ook op écht kleine bouwplaatsen uit de voeten te kunnen,” zegt werkvoorbereider Rowan Verhaar. “Zeker bij bouwen in de stad komt dat uitstekend van pas.”

Gerealiseerd
7 woningen

Locatie
Veenendaal