Amsterdamse bruine kroeg – Veenendaal

Leisure Centre The Maxx is een begrip in Veenendaal en omstreken. Het centrum biedt onder meer een kartbaan, trampolines, escape rooms en ruimtes voor lasergames, darten en poolen. In 2019 besloten eigenaar Eric Achterberg en zijn team de rookruimte van The Maxx te transformeren tot een ouderwets gezellige Amsterdamse bruine kroeg: The Old Maxx. Geschikt voor groepen vanaf 25 mensen. Op basis van eerdere positieve ervaringen werd R&R Bouw als aannemer gevraagd.

Eric Achterberg: “In dit bijzondere project hadden we een organische samenwerking met verschillende partijen. Er stond niets op papier. Wij deden zelf de losse accessoires, zoals tegeltjes, lampenkappen en foto’s – meestal uit kringloopwinkels. Het basisontwerp kwam van een echte kroegenbouwer en de eikenhouten toog is gebouwd door een timmerman die daarin gespecialiseerd is. De mannen van R&R Bouw namen de rest voor hun rekening: vloeren, wanden, plafonds, deuren en ramen. Zij deden ook de planning en stuurden onderaannemers zoals loodgieter en elektricien aan.

“R&R dacht enthousiast met alles mee. Ze zochten naar oude deurpanelen met kleine ruitjes die in het concept pasten, ze vonden het juiste Engelse behang voor op de muur. Toen ze voor de lambrisering een paar panelen tekortkwamen, hebben ze gewoon nieuwe gekocht en die net zolang bewerkt tot ze de authentieke uitstraling hadden. The Old Maxx heeft door hun enthousiasme en creativiteit precies de sfeer gekregen die we zochten.”

Website -> The Maxx Veenendaal

Loading...