Autoshowroom BMW Premium Selection – Utrecht

Toen de bestaande Utrechtse BMW-vestiging langs de A2 uit zijn jasje groeide, werd de verkoop van gebruikte modellen verplaatst naar het tegenoverliggende pand, dat net vrijkwam. R&R Bouw was hoofdaannemer voor de verbouwing van het interieur van dit BMW Premium Selection Center.

Jeffrey van Barneveld, projectmanager van de Utrechtse Ekris-BMW-vestiging: “De basis van het project was al gelegd door het hoofdkantoor van Ekris, ik onderhield als projectmanager het contact met R&R Bouw. Zij stuurden de onderaannemers aan, zoals de vloerleverancier, schilder en installateur. Mies Architecten uit Ede was ingeschakeld voor het interieurontwerp.

Het pand, met in totaal zo’n 5000 m2 vloeroppervlak, bestaat uit de begane grond, een halve verdieping erboven en een kelder. De belangrijkste ingreep op de begane grond was het vervangen van de vloer. Dat was behoorlijk ingewikkeld omdat het pand vloerverwarming en -koeling heeft, waarbij je dus heel erg moet uitkijken dat je geen leidingen raakt. Bovendien waren er gleuven voor extra stroompunten en datapunten nodig.

De parkeergarage in de kelder was bij de vorige huurder één grote ruimte. Daar kwamen nu drie nieuwe ruimtes bij: een poetsruimte, een afleverruimte en een comfortabele zitruimte waar de klant verblijft voor hij de auto meeneemt. Elke ruimte moest netjes worden afgewerkt met wanden, plafonds en de benodigde constructies.

De communicatie met R&R Bouw verliep prima, zowel met de projectleiders als de mensen op de werkvloer. Heldere afspraken, het was altijd duidelijk. Er ontstond op een bepaald moment wel vertraging, maar die werd flexibel opgevangen en grotendeels weer ingelopen. Dat was fijn, want we hadden de opening al vroeg aan klanten gecommuniceerd. Die datum hoefden we gelukkig niet te verplaatsen. Met dank aan de organisatorische skills van R&R Bouw.