Verbouwing autoshowroom Mini – Breukelen

Toen dat de Utrechtse BMW- en MINI-vestigingen van EKRIS uit hun jasje begonnen te groeien, week MINI tijdelijk uit naar een locatie in Breukelen. R&R Bouw kreeg opdracht om een leegstaande autoshowroom langs de A2 een forse upgrade te geven in de huisstijl van het karakteristieke automerk.

De opdracht van EKRIS aan R&R Bouw luidde kortweg: zorg als hoofdaannemer van de verbouwing voor een kostenefficiënte en snelle inrichting in de huisstijl van MINI, zodat de showroom zo snel mogelijk open kan gaan. ‘Een behoorlijke uitdaging,’ vertelt directeur Gert Roos van R&R Bouw. ‘We hebben bij wijze van spreken alles uit onze handen laten vallen om de upgrade op tijd te kunnen realiseren. Gelukkig stond het gebouw leeg, zodat we efficiënt konden werken.’

In die beperkte tijd pakte R&R Bouw een groot aantal verschillende werkzaamheden op: gipsplatenplafonds repareren en pleisteren, extra wanden neerzetten, balies installeren, toiletten vernieuwen, elektra vervangen en uitbreiden. Ook voegde R&R Bouw twee ruimtes toe die de showroom meer uitstraling geven: een kantoorruimte en een ruimte om verkochte en rijklaar gemaakte auto’s voor de klanten klaar te zetten.

Voor het meest specifieke deel van de opdracht, het neerzetten van de MINI-identiteit, was bij R&R Bouw alle expertise al in huis: ‘Eerder hadden wij al de MINI-showrooms in Lelystad en Velp een upgrade gegeven. Het gebruik van steenstrips, het gestucte plafond met ronde spotjes, de antracietkleurige vloertegels, de zwartgespoten gevels aan de buitenzijde, dat was allemaal bekend voor ons.’

De nieuwe showroom in Breukelen werd tijdig en naar volle tevredenheid van de opdrachtgever opgeleverd. Inmiddels bevalt de locatie zo goed dat eerdere verhuisplannen in de ijskast zijn beland.