Modern woonhuis – Veenendaal

Op een ruime kavel in Veenendaal-Zuid realiseerde R&R Bouw dit vrijstaande huis in zwartblauwe steen met twee woonlagen. De opdracht aan de architect bevatte de steekwoorden strak, modern, niet te opvallend en levensbestendig.

Woningeigenaar Eric Achterberg: “Tijdens de bouw had ik steeds één aanspreekpunt bij R&R, een ervaren timmerman. Dat werkte heel goed. Toen het bijvoorbeeld een keer behoorlijk stormde, in een weekend, ging hij voor de zekerheid meteen kijken of er nog dingen vastgezet moesten worden. Dat tekent hun betrokkenheid.

“Die betrokkenheid komt ook tot uiting in meedenken. Op basis van het voorlopige tuinontwerp legden ze bijvoorbeeld de leidingen naar het tuinhuis zo aan dat er geen problemen optraden als ik later voor de optie met zwembad zou kiezen – zoals ik ook heb gedaan. Ze hebben ook oog voor esthetiek. Toen de keukenleverancier een kookeiland met een opbouw met koven voorstelde, kwam R&R met een alternatief dat veel mooier oogt bij de open trap daarnaast.
“In de hal wilden we de houten gevelbedekking van de berging doortrekken naar binnen, dat idee kwam op. Dat hout bleek ontzettend duur. Toen hebben ze gezocht naar een betaalbare houtsoort die er sterk op leek. Zo combineren ze creatieve oplossingen met een praktische inslag.”

Loading...