Autoshowroom Van Mossel Nissan – Amsterdam

Van Mossel Nissan is de dealer van Nissan in Nederland, met diverse vestigingen verspreid over het land. Toen de Amsterdamse vestiging een upgrade nodig had, dacht men meteen aan R&R Bouw. Vestigingsdirecteur Peter Groes, projectleider vanuit Van Mossel Nissan, kijkt met tevredenheid terug op de samenwerking:

“Het herinrichten van onze showroom en werkplaats was een bijzonder project, waarin R&R Bouw vanaf het begin betrokken was en intensief meedacht. We moesten rekening houden met twee merk-identiteiten: die van Nissan en die van Van Mossel. Nissan vereist voor haar Europese dealers bijvoorbeeld bepaald meubilair en een specifiek gekleurd tegelpatroon. Ook Van Mossel heeft een bepaalde uitstraling, en soms matchen die twee dingen niet helemaal met elkaar.

In de Nissan-identiteit zitten de baliemedewerkers bijvoorbeeld achter een 1,80 m hoge balie met glazen wand, onzichtbaar voor binnenkomende klanten. Dat past niet bij het dienstverlenende karakter van Van Mossel. R&R Bouw bedacht toen een lagere balie zonder glas met een heel degelijke uitstraling. Ze presenteerden hun oplossing heel rustig en overtuigend, zodat Nissan ermee akkoord ging. En zo speelden ze in het project vaker een nuttige bemiddelende rol.

Een andere complicerende factor: de showroom moest tijdens de verbouwing gewoon doordraaien. Daarin dacht R&R Bouw heel goed mee. Ze planden hun werkzaamheden zo in dat er minimale overlast was voor medewerkers en klanten. In onze werkplaats deden ze hun boorwerk bijvoorbeeld in de pauze, om het lawaai voor de monteurs te beperken. Of ze waarschuwden iedereen op tijd om gehoorbescherming op te zetten. Echt heel fijn.”

“R&R Bouw ging sowieso heel gestructureerd en planmatig te werk. Ze stelden een heldere planning op waar ze zich ook aan hielden. En als er soms toch een afwijking was, lieten ze dat tijdig weten. Ze communiceerden heel goed. We konden er echt op bouwen. Het was gewoon een superfijne samenwerking.”