Verbouw restaurant keuken – Veenendaal

Sinds 2015 zwaait Koen Soeterik de scepter in Zeldzaam Café Brasserie, gelegen in het centrum van Veenendaal. Na de coronaperiode besloot Soeterik de verouderde keuken te vervangen. Hij schakelde R&R Bouw in om samen met keukenleverancier Van Gestel in drie weken een moderne, efficiënte keuken voor het etablissement te realiseren.

Koen Soeterik: “Zeldzaam Café Brasserie is begin deze eeuw gestart en daarna één keer verbouwd. Op een gegeven moment merkten we dat de keuken echt aan vervanging toe was. Toen alles na corona weer openging, zocht ik contact met R&R Bouw. Ik had al eerder met plezier met hen samengewerkt.”

Onwijs mooi plan
“Bij de start bekeek ik met R&R Bouw en keukenleverancier Van Gestel ter plekke hoe we de keuken konden verbeteren. Dat resulteerde in een onwijs mooi plan: op de plek van het kookeiland kwam een groot werkvlak, de fornuizen en ovens gingen naar de zijkant, de hele routing werd veranderd. Daar plukken we nu elke dag de vruchten van: de keuken is veel efficiënter ingericht, met veel meer werkruimte en betere looproutes.”

Strakke deadline
“Wij wilden het restaurant natuurlijk zo kort mogelijk gesloten houden. Binnen drie weken moest alles helemaal klaar zijn, inclusief het verwijderen van de oude keuken. En die deadline is gehaald. Daarvoor heeft R&R Bouw ook een paar keer tot laat in de avond doorgewerkt. Dat tekent hun betrokkenheid.”

Communicatie
“Ik ben zelf niet technisch onderlegd. Heel fijn dus dat R&R Bouw mij in dat opzicht alles uit handen nam. Zij beantwoordden in de aanloopfase bijvoorbeeld alle vragen van de keukenleverancier over waar de gas-, water- en elektriciteitsleidingen liepen en dergelijke. Het hele proces verliep soepel, ik werd echt ontzorgd. Ook over de communicatie ben ik erg te spreken. Ze zijn altijd bereikbaar en je weet: ze lossen het op.”