Project omschrijving

Meer ruimte en licht – vrijstaand huis Veenendaal

Deze vrijstaande woning uit de jaren 80 was toe aan een moderniseringsslag. Bovendien wilden de bewoners op de begane grond graag meer licht en ruimte. De grote schoorsteen midden in de achtergevel leek hen echter een onneembare hindernis. In gesprekken schetste R&R Bouw hoe de schoorsteen op een nette en veilige manier verwijderd zou kunnen worden. Een nieuw kozijn met degelijke overspanning zou de constructie veiligstellen. Deze optie opende nieuwe perspectieven.

De schoorsteen werd volledig verwijderd en de oorspronkelijke situatie is onzichtbaar weggewerkt. Hiervoor in de plaats kwam een breed versterkt kozijn met vier ramen, in lijn met de andere overstekken van het huis. Op de begane grond legde R&R Bouw een betonvloer met comfortabele vloerverwarming, afgewerkt met een eikenhouten parketvloer. De keuken werd aan de zijkant 1,5 m uitgebouwd, zodat er ruimte ontstond voor een breed werkblad met licht van voren en opzij.

De oorspronkelijke bovenverdieping, die niet meer aan eisen van nu voldeed, werd geheel gemoderniseerd. De badkamer werd onder meer voorzien van een extra toilet. Aangrenzend aan de slaapkamer zorgde R&R Bouw voor een ingebouwde inloopkast op maat.