Woning met rieten kap – Ede

Huis met rieten kap – Ede
Een nieuw uitgegeven kavel aan de rand van Ede gaf Hans van Veldhuizen en zijn gezin de kans om een langgekoesterde droom te realiseren: een vrijstaande woning die helemaal aan hun eigen ideeën beantwoordde. R&R Bouw hielp hen die droom waar te maken.

Hans van Veldhuizen: “Ik kende R&R Bouw vanuit mijn netwerk. Toen we werden ingeloot op het nieuwbouwproject besloten mijn vrouw en ik al snel om hen er vanaf het begin bij te betrekken. Dat bleek een goed idee te zijn.

Meedenken
“Wij wisten al globaal wat we wilden. In een aantal sessies met R&R Bouw en constructeur-architect Pieter van Loon werden onze basisideeën uitgewerkt in 2D- en 3D-tekeningen. R&R Bouw fungeerde in deze fase als bouwtechnisch adviseur om het ontwerp kostenefficiënt en praktisch uit te voeren. Ze kwamen met goede oplossingen, met oog voor de esthetische aspecten.

Op de begane grond wilden we bijvoorbeeld graag een zwevende trap hebben. Die bleek in de praktijk een stuk duurder te zijn en ook nadelen te hebben. R&R Bouw kwam met het idee om een draagbalk dichter bij de muur te plaatsen, zodat de constructie weliswaar anders is maar je wel het idee van een zwevende trap krijgt. Ook stelden ze voor om de metalen constructiedelen van de kap mooi weg te werken met houten spanten. Zo bleef het landelijke en natuurlijke karakter van het huis behouden.”

Organisatie en planning
“Behalve de trap zochten wij ook zelf de vloer en de keuken uit. De levering en installatie van die onderdelen doorkruiste de planning, maar R&R Bouw ging daar heel flexibel en goed mee om. Ten tijde van de bouw woonden wij met zijn vijven in een huurhuis, en mijn dochter wilde heel graag vanuit ons nieuwe huis trouwen. En wonder boven wonder is dat gelukt, dankzij de organisatie van R&R Bouw. Binnen 9 maanden stond het hele huis er. Qua planning hebben ze het maximale eruit gehaald. Mijn volle complimenten voor. En nog elke dag zijn we blij dat we ons droomhuis hebben kunnen realiseren.”