Verbouwing woonhuis en kantoorpand 12 Springs – Rhenen

Midden jaren 90 kochten de ouders van Jerry Vink een oude boerderij met stallen aan de zuidrand van Veenendaal. Jerry’s vader vestigde er zijn winkel en groothandel in trampolines: 12Springs (destijds Elfje Trampolines). De voormalige varkensstal werd showroom, de boerderij woonhuis en kantoor. In 2015 nam Jerry het bedrijf van zijn vader over, en toen zijn ouders anderhalf jaar geleden op zoek gingen naar een kleinere woning, besloot Jerry met vrouw en kinderen ook het woonhuis te betrekken. Om het ook echt ‘hun huis’ te maken, moest er nog wel wat gebeuren.
Jerry Vink: “Het eerste: ons kantoor bevond zich aan de achterkant van het huis, en de koffiecorner was in de keuken. Werk en privé liepen te veel door elkaar. Bovendien was het huis ingericht met verlaagde plafonds, spachtelputz op de wanden, sierlijke plafondlijsten. Wij wilden het huis moderner en strakker, plus een extra slaapkamer en badkamer voor de kinderen.”

Werk en privé
“R&R Bouw kende ik al van een eerdere verbouwing. Mijn eerste idee was om woonhuis en kantoor fysiek van elkaar te scheiden met een muur. R&R kwam met het alternatief om het kantoor naar de zolder van de showroom te verplaatsen, een slim idee. Daar is nu een extra verdieping gemaakt met een grote dakkapel, precies groot genoeg voor mij en de andere medewerkers. Ze stelden ook voor om binnenin een grote glazen wand te maken, zodat je uitkijkt op de showroom. Dat is mooi geworden.”

Strakker en ruimer
“De begane grond in huis werd ingericht op basis van adviezen van een styliste die ik had ingeschakeld. Dat betekende onder meer: alle spachtelputz van de wanden en opnieuw stuccen. Ook heeft R&R de verlaagde plafonds weggehaald en hogere deuren geplaatst. Alles oogt nu strakker en ruimer. Verder is de eerste verdieping is helemaal opnieuw ingedeeld, met een extra slaapkamer en badkamer. Ook hebben ze de schoorsteenschacht binnen verwijderd, maar de schoorsteen op het dak behouden via een ingenieuze staalconstructie.”

Meedenken
“Al met al is het zo echt ons eigen huis geworden. En de afstand tussen werk en privé pakt uit zoals ik gehoopt had. Op sommige zaterdagen ben ik nu gewoon rustig thuis bezig. Heel fijn. Hierin is het meedenken door R&R Bouw heel belangrijk gebleken. Het loont echt om ze bij het begin van het proces te betrekken, want ze komen met ideeën waar je zelf nog niet aan gedacht hebt.”

Website -> 12-Springs