Modern woonhuis – Groene Grens, Veenendaal

In de Groene Grens in Veenendaal-Oost bouwde R&R Bouw een modern vrijstaand woonhuis naar ontwerp van architectenbureau AGB. Door het gebruik van prefab onderdelen op maat en vroegtijdige afspraken met onderaannemers werd de woning buitengewoon snel gerealiseerd.

Vanaf de start in februari stond er tijdsdruk op het project – de kopers hadden hun vorige huis al verkocht, met een vaststaande overdrachtsdatum. Het betekende dat R&R Bouw de bouwtijd, gemiddeld zo’n 10 maanden voor dit type woning, moest terugbrengen naar 7 à 8 maanden.

Om dit voor elkaar te krijgen werkte R&R Bouw met vertrouwde onderaannemers en leveranciers, zoals loodgieters, installateurs, prefab houtbouwers, leidekkers en betonleveranciers. “We maakten gebruik van ons brede netwerk van onderaannemers,” zegt projectleider Rowan Verhaar van R&R Bouw. “Die hebben we vroeg gepolst en vastgelegd voor dit project.”

Daarnaast gebruikte R&R Bouw diverse verschillende prefab elementen om de krappe bouwtijd optimaal te benutten, zowel de vloeren en dakkapellen als de complete kap van het huis. Al deze onderdelen werden in de fabriek op maat gemaakt en op de bouwplaats met een hijskraan op de juiste plek gezet.

Verhaar: “Prefab geeft extra zekerheid, je zet de onderdelen als een puzzel in elkaar. Het resultaat was dat we de woning supersnel winter- en waterdicht konden maken. Nog vóór de bouwvak konden we al aan de afbouw beginnen. En de kopers konden hun nieuwe woning betrekken nog voordat ze uit hun oude huis moesten. Dat gaf hen rust.”